طرز تهیه شراب انار در منزل بدون مخمر زرد سیب

حکم شرعی خوردن شراب انار در منزل بدون مخمر زرد سیب طرز تهیه

طرز تهیه عرق سیب درختی طرز تهیه شراب انار خانگی طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان طرز تهیه عرق سیب زمینی طرز تهیه عرق از سیب زمینی طرز تهیه شراب سیب به روش سنتی طرز تهیه شراب سیب بدون مخمر طرز تهيه شراب سيب زميني طرز تهیه عرق سیب درختی طرز تهیه شراب سیب درختی طرز تهیه شراب انار ارمنستان طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان طرز تهیه شراب سیب درختی طرز تهیه ساده شراب انار طرز تهیه شراب انار در خانه طرز تهیه شراب سیب طرز تهیه شراب سیب خانگی طرز تهیه شراب انار در منزل روش تهیه عرق سیب زمینی طرز تهیه شراب سیب زرد طرز تهیه شراب سیب در خانه طرز تهیه شراب سیب زمینی

عوارض وحشتناک خورد شراب و مشروبات الکلی

طرز تهیه انگور ژله ای ویکی پدیا جدید 94 تهیه شراب انار سایت تفریحی تک فان خانه اموزش تهیه شراب سیب آرزو چت سرگرمی دانلود عکس فیلم آهنگ اموزش شراب انار روش شراب انار پیام سرا شراب سیب زمینی آشپزی طریقه درست کردن شراب انار لواشک و پوره سیب میشو و شیره خرما Iran Cocktail شراب انار خانگی Iran Cocktail طرز تهیه شراب انار ارمنستان Chercher Aguea شراب نوسخن طرز تهیه شراب سیب در خانه شراب انار گرجی طب پارسی MiddleFa تیزنت طرز تهیه شراب سیب زرد نگهداری شراب فروشگاه اینترنتی مجله اینترنتی هفت خونه 7khoneir طرز تهیه شراب سیب شراب انار خانگی عکس جالب،عکس خنده دار Iran Cocktail شراب انار خانگی لبخند انار اخبار بیپ فا on Twitter: “مده شرابـــ بنفشـه بهل شراب #انار ! [:دی] http

طرز تهیه شراب انار در منزل دانلود کلیپ رایگان Gamess10com قزوین/انار طرز تهیه شراب سیب به روش سنتی طرز تهیه ی خورش سیب زمینی و گل کلم روش درست کردن شراب البالو وبگردی طرز تهیه شراب سیب بدون مخمر آموزش کامل طرز تهیه شراب با انگور ب سبزه گوورتمخ جستجو خانه ا نحوه تهیه شراب انار جالب پژوهشهایی در شناخت هنر ایران: گنجور » مولوی » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۱۳۴ ساخت الکل بابرنج کلیپ های جدید ر طرز تهیه ی کنیاک از تفاله ی انگور انجمن تفریحی و سرگرمی ت الکلی [بایگانی] Chercher Aguea تهیه شراب انار طرز تهیه شراب انار در منزل طرز تهیه شراب انار در خانه انتهورا شراب خانگي Hooman Khaki طرز درست کردن شراب انار تهیه شراب برای مبتدیان محمود معینی طرز تهیه شراب انار خانگی ساختن شراب انار طرز تهیه شراب ای پاتوق مراحل تهیه شراب انار نحوه ساخت شراب سیب طرز تهیه شراب از تلوزیون جمهوری اسلامی فواید شراب انار طرز شراب انار طرز تهیه شراب سیب چنچنه » تهیه شراب بخش دوم طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان اخبار Instagram شراب انار

نگهداری شراب فروشگاه اینترنتی طرز تهیه شراب انار ﻣﺰﻩ ﻣﺘﻔﺎﻭﺗﻲ ﺩاﺷﺖ ﺑﺮاﻱ ﻣﻦ ﺯﻳﺎﺩﻱ ﺷﻴﺮﻳﻦ ﺑﻮد #ﺷﺮاﺏ #اﻧﺎﺭ #ﺩﺭﺧﺖ تهیه شراب انار Archives بالاترین: طرز تهیه شراب ایرانی طرز تهیه شراب سیب خانگی «افسانهخانه / ساخت شراب خانگی» « Radio Koocheh فروشگاه اینترنتی فیلم: طرز تهیه آب نبات عصایی، نماد مسیح (ع) طرز تهیه شراب انار در منزل 10 معده سرد در ادامه سایت تفریحی سوما یکسالگی شراب “بسیار” خانگی ما! از انگور تا خمره و باده آتشی که نمیرد شراب انار طرز دانه کردن انار سه سوته سایت تفریحی سوما بهارسایت آموزش ساخت شراب سیب چرخ سیب و شراب انجمن لوتی اموزش شراب انار طرز تهیه آش انار عکس جالب،عکس خنده دار

طرز تهیه انواع شراب و عرقیات ایمپریا طرز تهیه شراب راکی درست كردن شراب انار روش طرز تهیه شراب سیب Pdf نت ملک طرز تهیه نوشیدنی های الکلی طرز تهیه آبجو الکلی در منزل روش شراب سیب قیمت در ايران خرید شراب سیب ارزان عمده فروشی یا خرده انار پرتال تفریحی فان چیز ویپاک Rob انواع دسر سایت برنج روش تهیه شراب سیب شراب با انار ساده ترین روش پخت بریانی ممیزی ارشاد به فکر حذف «شراب» و جایگزین کردن «آب انار، آب آلبالو و شراب انار چیست مجله اینترنتی فان هاست funhostir طرز تهیه شراب انار در خانه کتاب موبایل جاوا دانلود رایگان کلیپ طرز تهیه عرق خرما (ودکا خرما) بصورت تصویری ایران بیکران طرز تهیه شراب انار در خانه نوروزنامه نحوه ساخت شراب راسخون درباره ی ما طرز تهيه شراب آلبالو رازنامه طرز تهیه ساده شراب انار مجله اینترنتی جهان نو شراب انار انتهورا طرز تهیه شراب انار خانگی شماره ٣٨: شراب ممزوج و مروق طرز تهیه شراب سیب در خانه خاطرات یک رهگذر طرز تهیه شراب انار در خانه شراب انار گرجی (بسبک ارمنستان – طعم دبش دستور ساخت شراب انار خواص ضد باكتريايي عسل : طرز تهیه شراب سیب به روش سنتی پرشین فال طرز تهیه کونیاک تهیه شراب سیب نیم قرن YouTube فرازکاویان سایت دکتر روازاده آبجو تقلبی بهنوش کتاب خوان Pic2flycom مشروب و طرز تهیه انواع طرز تهیه دسر ماست و انار واژه یاب شراب از دیدگاه ابن سینا !!! حشن بزرگ شب یلدا با شعر و ترانه و موسیقی و شراب و انار طرز تهیه شراب سیب زرد روش تهیه انگور سیب سفید سیاه جدید دانلود 94 دانلود آهنگ جدید فیلم listترکیب رنگ موی عنابی برای پوست سبزه شراب مضر و بد است،يا مفيد و ضروري؟(شراب از ديدگاه ابن سينا همه چیز اینجاست !!! تهیه شراب انار جدید ترین کلیپ های خنده دار تهیه شراب برای مبتدیان مشروب مجله اینترنتی من و تو manootoir طرز تهیه شراب انار در خانه تهیه شراب انار دانلود رایگان کلیپ پارسی پاتوق شراب سیب میخانه طرز تهیه شراب انار خانگی فواید شراب انار خانه باد Iran Cocktail طرز تهیه عرق از سیب زمینی طرز تهیه شراب انار ارمنستان اﻧﺎر طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد فایل دون ویکینبشته میهن نما مطالب ابر شراب طرز تهیه َشربت سيب از دیدگاه ابوعلی سینا روش تهیه شراب انگور سیب انار خانگی شیراز سفید سیاه جدید دانلود 94 سعید بیابانکی (7) خواص شراب انار کامی نیک صالحی «افسانهخانه / ساخت شراب خانگی» « Radio Koocheh شراب: وبلاگ شراب طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان شراب سرا: شراب سیب طرز تهیه شراب سیب بدون مخمر چنچنه » تهیه شراب بخش دوم وبگرد طرز تهیه شراب سیب به روش سنتی پرتال تفریحی فان چیز روش تهیه شراب انار گلچین دیمونا آشپزی YouTube طرز تهیه شراب نارنگی Google Books Result طرز تهیه شراب سیب طرز تهیه شراب سیب بدون مخمر طرز تهیه سرکه سیب سرآشپز طرز تهيه شراب انار تهیه شراب برای مبتدیان طرز تهیه نوشیدنی های الکلی طرز تهیه آبجو الکلی در منزل روش طرز تهیه شراب انار در منزل طرز تهیه شراب با انار درست كردن شراب انار جالب کتب همراه خانه ثبت لحظه ها طرز تهیه شراب انار در منزل روش های تولید الکل معرفی و اموزش ساخت انواع م شراب ناب است لب لعل تو جهان به كام است شب وصل تو لولي ديوانه طرز تهیه شراب سیب زرد Pink Lady Urdu Meanings: انار کی شراب قائمة طعام كل انار خدمة توصيل مطعم كل انار الى السالمية طلبات دوت کوم طرز تهیه و تحلیل تغذیه ای استیک گوشت با سس قارچ ورزش تهیه شراب انار سایت تفریحی تک فان سنگ شکن برای فروش طرز تهیه ی کاسترد Chercher wuzea طرز ته ه شراب انار طرز تهیه شراب سیب خانگی طرز تهیه شراب انار ارمنستان جدید دانلود 94 طرز تهيه شراب سيب زميني طرز تهیه شراب با سیب اندروید DVBSAT دانلود رایگان فیلم سوپر طرز تهیه آبجو Archives طرز تهیه شراب سیب برای مبتدیان روش تهیه انگور سیب سفید سیاه جدید دانلود 94 دانلود آهنگ جدید فیلم FriendFeed طرز تهیه شراب پیام سرا طرز تهیه شراب تهیه شراب انار علیخانی دربرنامه بهار نارنج درنوروز94 آنی خبر طرز تهیه شراب سیب درختی استخدام انگور شرابی کلیپ های جدید نحوه ساخت شراب سیب mp3 کتابخانه موبایل نوشیدنی IranMeta کتاب تهیه شراب انار بهترین عکس های اینستاگرام دانلود شرکت الکل سازی کیمیاگران بدره بلاگ کده بیسکویت جوپرک خوشمزه طب پارسی روش تهیه شراب شیرازpdf همسریابی با عکس بالاترین: طرز تهیه شراب ایرانی طرز تهیه آبجو ، شراب وعرق: ایران می تهیه شراب انار انار از دیدگاه طب سنتی(1) شراب با انار فروشگاه جوان پاتوق شراب انار خانگی شعر نو شراب انار خواص ضد باكتريايي عسل : Iran Cocktail تعبیر خواب شراب تهیه شراب انار بهترین عکس های اینستاگرام طرز تهیه شراب انار در خانه عوارش مرگ بار شراب سیب درختی pdf نت ملک Descargar طرز تهیه شراب از تلوزیون جمهوری اسلامی طرز تهیه شراب سیب سیرو سلوک عرفانی در مکتب اسلام بانوی من تهیه شراب انار طرز تهیه شراب با انگور قرمز در خانه شراب مار و عقرب (18 عکس) تاپ ناپ طرز تهیه ی كباب تابه ای جگر خواص میوه ها و گیاهان دارویی: رمان (انار) نوروزنامه خيام انتهورا عبازیکن عرا قی که دپینک کرده بود سایت تفریحی و سرگرمی ورزش تگ: طرز تهيه شراب سيب ميكدهجدید امام رضا را با شراب مسموم کردند!؟ مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني دیشب انار و شراب و باقی ماجرا امشب هندوانه و مجله اینترنتی درنا فرازکاویان شراب انار گرجی (بسبک ارمنستان – طعم دبش خانه خبر (جی 10) شراب انار انتهورا طرز تهیه شراب سیب زمینی پاتوق فو تهیه شراب انار مراحل تهیه شراب انار دانلود رایگان فیلم سوپر طرز تهیه دسر کاکائو همسریابی با عکس نون و آب دانلود رایگان کلیپ تهیه شراب درخانه روش درست کردن شراب البالو وبگردی کلیات شمس تبریزی: Kolliyate shams Tabrizi طرز تهیه انواع کوکتل طرز تهیه شراب سیب – 1جدید 94 99 ایکس سفر نوروزی ارمنستان 2 دانلود طرز تهیه شراب سیب خانگی دیوان شمس/چرا ز قافله یک کس نمیشود بیدار شراب انار چیست شراب انار چیست طرز تهیه انار و آب انار FarziFoodcom پاتوقی آشپزی جدید 94 طرز تهیه شراب با انار طرز تهیه آبجو Archives اموزش تهیه شراب سیب آرزو چت سرگرمی دانلود عکس فیلم آهنگ طرز تهیه شراب عسل یا مِی اَنگَبین Topictimescom BoyerNews سایت خبری تحلیلی بویر نیوز طرز تهیه نوشیدنیهای خانگی و تهیه شراب انار نیم قرن طرز تهیه شراب با انگور قرمز در خانه میهن موزیک FriendFeed شر اب آلبالو 29 مخزن بلاگ طرز تهیه آبجو ﺑﺎره ﻣﺸﺮوب ﻣﯿﺨﻮاﺳﺘﯿﺪ ﺑﺪاﻧﯿﺪ ﭼﯿﺰﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ در ﻫﻤﻪ اﻣﺎ ﻣ آموزش کامل طرز تهیه شراب با طرز تهیه شراب از کتاب قانون ابن سینا طرز تهیه شراب سیب زمینی پارسی پاتوق طرز تهیه شراب سیب درختی طرز تهیه شراب از کتاب قانون ابن سینا طرز تهیه عرق سیب درختی طرز تهیه شراب انار طرز تهیه شراب سیب به روش سنتی مشروب و طرز تهیه انواع

Iran Cocktail شراب انار خانگی بهترین متن ها برای کارت تبریک عید نوروز تهیه شراب طرز تهیه شراب با انار صفحه 3 کنسانتره انار ملس چیست یکسالگی شراب “بسیار” خانگی ما! از انگور تا خمره و باده آتشی که نمیرد پارسی وب flv نوشیدنی طرز تهيه شراب سيب زميني Download Music & Movies 100% Free کارخانجات تولید کننده لواشک

Images for شراب انار طـرز تهیــه شـراب انگـور در منـزل ساخت شراب انگور طرز تهیه ساده شراب انار طرز تهیه ساده شراب انار e Anar Recipe (Persian pomegranate molasses) Whats4eats طرز تهیه هویج پلو با مرغ و رب انار لرد شراب شراب عشق simpleNewz معنی نقل لغت نامه دهخدا Iran Pomegranate Site ساختن شراب انار طرز تهیه شراب انار صفحه اصلی صفحه اصلی طرز تهیه شراب انار در خانه طرز تهیه شراب انار خواص شراب انار طرز تهیه شراب انار در منزل Google Books Result تیزنت طرز تهیه ساده شراب انار خانه Topictimescom طرز تهیه شراب سیب بدون مخمر انار لغت نامه دهخدا پلوی شیرازی طرز تهیه شراب انار در خانه طرز تهیه شراب سیب زمینی طرز تهیه شراب انار ارمنستان خانه شیشه به تعبیر ابن سیرین 10 طرز تهیه شراب انار طرز تهیه ی ترشی نازخاتون Iran Cocktail RSS Feed for 2015 طرز تهیه شراب انار ارمنستان جدید دانلود 94 قسمت خنده دار بهار نارنج طرز تهیه شراب انار در خانه فروشگاه اینترنتی داون لاود :: جستجوی وب :: آموزش کاشت انار تهیه شراب انار جدید ترین کلیپ های خنده دار سرکه سیب « میز غذا دانلود رایگان کلیپ خواص درماني انار طرز تهیه شراب انار خانگی Iran Cocktail شراب انار خانگی آیفون

آموزش کامل طرز تهیه شراب با خواص انار شاخ search شاخه طرز تهيه شراب انار video asp همه چیز اینجاست !!! طرز تهیه ی شراب انار طرز تهیه لواشک خانگی با طعم دلخواه > آهنگ ، فیلم ، سریال ، عکس شـــراب عـــشـــق طرز تهیه ساده شراب انار طرز تهیه شراب انار در منزل طرز تهیه استیک گوشت با شراب کامی نیک صالحی آزادگی : آموزش درست کردن شراب ناب انگور قرمز سالاد ماکارونی طرز تهیه سالاد ماکارونی International Search Engine طرز تهیه عرق سیب زمینی طرز تهیه شراب سیب زرد طرز تهیه شراب سیب در خانه تهیه ی شراب انار درباره ی ما طرز تهيه شراب انار طرز تهیه شراب سیب تو نمیدانی که شراب را با گرمی می خورند ؟!!! مگر شراب انار مخصوصا تکرار بهار نارنج بدونیم غزل معاصر ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد طرز تهیه پنیرپیتزای خانگی مجله اینترنتی پادشاه هنر artkingir خواص شراب انار روش تهیه شراب انگور سیب انار خانگی شیراز سفید سیاه جدید دانلود 94 طرز تهیه شراب انار طرز تهیه موهیتو، نوشیدنی معروف! چگونه شراب انار درست کنیم English to Urdu Dictionary خانه طرز تهیه ی شراب انار چگونه شراب انار درست کنیم شراب حلال بدون الكل برای مسلمانان! طرز تهیه شراب انار خانگی مجله اینترنتی لیوان وجدان روش تهیه عرق سیب زمینی Opinions on تهیه شراب انار آسان ترین روش ساخت عرق طرز تهیه شراب انگور دسر آسان: طرز تهیه «یخمک انبه» تعاون روستایی در قزوین روش شراب انار صفحه اصلی طرز تهیه شراب انار تهیه عرق سگی Iran Cocktail طرز تهیه شراب سیب جدید دانلود 94 طرز تهیه شراب انار در خانه طرز تهیه شراب سیب درختی ش درباره ی ما قالب وبلاگ طرز تهیه شراب نارنگی طرزتهیه کنیاک خانگی رازِ شب شراب انار submited images همه چیز در مورد شراب : کلینیک مشاوره تغذیه و خدمات زیبایی دالینا طرز تهیه دسر زمستانی آب انار دانلود کلیپ رایگان طرز تهیه شراب سیب زمینی طرز تهیه عرق سیب درختی

شراب سرا: شراب سیب روش تهیه شراب سیب زمینی شراب انار انتهورا فروشگاه اینترنتی » Blog Archive نگهداری شراب موسيه بادوطب اسلامي نور(موسي طب تبيان نت) طرز تهیه لوسیون های خانگی دانلود کلیپ رایگان طرز تهیه شراب از تلوزیون جمهوری اسلامی طرز تهیه نوشیدنیهای خانگی شرابــــــــــــــــــــ عشـــــــــق mp4 آشپزی تعبیر خواب، حرف ش شراب سرخ بيژن در برنامه بهار نارنج فایوفا طرز دانه کردن انار سه سوته تهیه شراب انار بایگانی

منبع: downloadder.ir

طریقه درست کردن آبجوی خانگی

وبلاگ انتهورا - ماء الشعیر یا مالت مایع را بصورت شیشه و یا در بطری پلاستیک میتوان از فروشگاهها مستقیما تهیه کنید. این مایع از مالت سبز و تحت شرایط خاصی تهیه میشود. با آنکه چند موسسه تولیدی در ایران آنرا تهیه و تولید میکنند ، باید دقت نمود که فقط از نوعی انتخاب نمود که بدون هیچ ماده اضافی باشد. این مواد شامل طعم و مزه مصنوعی و همچنین ماده شیمیایی نگهدارنده است. بعضی از محصولات را بخاطر بازار پسندی طعم و مزه شیمیایی (طعم شیمیایی خوراکی و مجاز) و همچنین برای نگهداری بمدت طولانی و جلوگیری از فساد در مقابل عوامل طبیعی موادی شیمیایی اضافه میکنند که از نظر قانون تهیه مواد خوراکی امری قابل قبول است ولی برای تخمیر مجدد این نوع مالت مایع ، ارزشی نداشته و با آنکه به آن قند و مخمر اضافه میشود و انتظار آنست که آبجو تولید کند ، متاسفانه منجر به فساد ماء الشعیر (مالت مایع) میشود.

بنابر این در هنگام خرید و تهیه از بازار دقت کنید که ماءالشعیر دارای طعم مصنوعی نبوده و ماده نگهدارنده به آن اضافه نشده باشد. به مقاله پرسش و پاسخ 19 مراجعه کنید. ماده نگهدارنده شیمیایی بنام "متا بی سولفیت سدیم و یا متا بی سولفیت پتاسیم " شناخته میشود و در بسیاری از مواد خوراکی روزانه و یا نوشابه ها بعنوان جلوگیری از فساد مصرف میشود. وجود چنین ماده ای در مایع اولیه تهیه آبجو باعث جلوگیری از تخمیر ثانوی (یا همان الکلی شدن) میشود.

اخیرا نوعی دیگر مالت مایع به بازار آمده که عصاره مالت نامیده میشود و همان مایع مالت است که رطوبت و یا آب مخلوط با آن به مقدار زیادی تبخیر شده و حالت سیال و نیمه روانی غلیظ شبیه عسل در آمده است. در هنگام استفاده از عصاره ماتل نیاز به دانستن میزان غلظت آن دارید و متاسفانه غیر از کارخانه تولیدی کسی نمیتواند در این مورد نظر قطعی بدهد که برای رقیق کردن ، میزان آب اضافه شده چه مقدار باید باشد.

نوع دیگر این محصول بنام مالت خشک و بصورت پودر و یا دانه است و در هنگام خرید آن نیز باید دقت نمود که در بسته بندی هواکشی شده ارائه و دارای تاریخ مصرف باشد. از هر سه نوع ذکر شده فوق (مایع ، تغلیظ شده و جامد) میتوان برای تهیه آبجو استفاده نمود ولی در مورد مصرف هر یک از آنها باید دقت فراوان نمود که دارای طعم ویژه یا ماده نگهدارنده نبوده و تاریخ مصرف آنها منقضی نشده باشد.

این روش را برای مبتدیان و یا کسانیکه محل مناسب برای تهیه آبجو از مرحله اول تهیه مالت را ندارند ، توصیه میشود و شاید ساده ترین راه تهیه آبجو باشد هرچند کنترل طعم آن زیاد در دست شما نیست و بستگی به نوع مواد اولیه مصرفی در کارخانه تهیه کننده دارد.

از آنجا که هر بچ تولیدی ماء الشعیر تولیدی در کارخانجات داخلی با بچ دیگر متفاوت است و میزان قند یا اسید آن تغییر میکند ، توصیه میشود با مراجعه به جدول انتهورا و آزمایش آبسنجی دقیق و لازم ، مقدار شیرینی آنرا وارد جدول کنید تا از میزان دقیق مصرف شکر و نتیجه تقریبی در صد الکل قبل از تهیه آبجو مطلع شوید.

از فرمول زیر با ضریب دو یا بیشتر نتیجه دو برابر یا بیشتر حاصل میگردد. توصیه میکنم که برای بار اول از تهیه مقدار زیاد خودداری کنند و به تولید حدود ده شیشه رضایت دهید و قناعت. زمانی که به زیر و بم کار وارد شدید و تجربه کافی داشتید هرچه میخواهید ضریب آنرا بالا ببرید.

مواد لازم:

ماء الشعیر 10 بطری شیشه ای (حجم کلی ماءالشعیر نباید از 7.5 لیتر بیشتر باشد).

* شکر حداقل 150 گرم

مخمر آبجو 5 گرم یا 5 قرص مخمر آبجو (توصیه میشود اگر از این نوع مخمر آبجو در اختیار ندارید ، از بکار بردن قرصهای دیگر و یا قرص در معرض هوا قرار گرفته (سر باز = فله ای) خودداری کرده و بجای آن از مخمر کیک یا نانوائی استفاده کنید) به مقاله پرسش و پاسخ (سوال شماره یک) رجوع کنید.

آب جوشیده و خنک شده نصف لیوان یا از همان مالت مایع (ماء الشعیر) نیز میتوان بجای آب استفاده کنید.

ابزار لازم:

بشکه پلاستیک یا شیشه ای تمیز و خشک شده ده لیتری دو عدد

(برای این میزان کاربرد کلمن آب با درب نسبتا گشاد سفارش میشود ولی اگر کلمن در اختیار نداشتید بشکه پلاستیک معمولی را در محفظه ای از خاک اره (برای ایجاد عایق حرارتی) استفاده کنید و اگر خاک اره در دسترس نبود ، دور و اطراف بشکه را با پارچه یا پتوی پشمی یا هر نوع عایق حرارت بپوشانید یا ساده ترین آنکه بشکه را در محیطی بدون جریان هوای سرد و با درجه 20 تا 25 درجه سانتیگراد حرارت بطور دایم نگهدارید.)

لوله پلاستیک برای سیفون کردن

همزن (ملاقه دسته بلند پلاستیکی)

جوراب مستعمل و تمیز نایلون

دفتر یادداشت وقایع با ذکر تاریخ

(به تصاویر ابزار لازم رجوع نمائید . روی آنها کلیک کنید تا بزرگ شود)

مواد افزودنی:

(این مواد اختیاری و بستگی به ذائقه و امکانات تهیه شما دارد)

از آنجا که آبجو انواع مختلف دارد و گروه بندی آنها روش تولید آنها نیز هست ، لازم میدانم فعلا در مورد لاگر و آیل توضیحی بدهم. لاگر با طعم رازک است که تلخی آبجو لاگر نتیجه آنست. آبجو آیل نمونه دیگری است که رازک به آن نمیزنند و یا خیلی کم میزنند و قدری شیرین است.

مواد زیر فقط برای خوش طعم کردن و معطر کردن آبجو بکار میرود. کاربرد یکی از مواد زیر اختیاری است.

1- رازک خشک دو گرم (Hop) - اگر تهیه آن مقدور نبود ناراحت نباشید بدون رازک ، مسلما آبجو لاگر (Lager) بدست نمیآید ولی حتما (Ale) یا آبجو معمولی بدست میآید.

یا:

2- یک لیوان (یا نصف لیوان بستگی به غلظت عرقیات مفرح دارد) عرق بیدمشک یا زیره یا کاسنی.

یا:

3- شکر مصرفی لازم را بدون آب در ماهیتابه تمیزی ریخته و با حرارت کم آنرا کارامل کنید (برشته کردن) در این روش طعم آبجو قدری طعم کاراملی (شکر سوخته) خواهد داشت.

طرز تهیه:

ابتدا کلیه ابزار مصرفی را کاملا شسته و ضد عفونی کنید.

1- *شکر را با نصف لیوان آب (یا ماءالشعیر) در ظرفی ریخته ، روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و بگذارید خنک شود (میتوانید از شکر کارامل استفاده کنید).

2- مخمر را با دو ق.غ. شکر در لیوان ریخته و با کمی آب یا مالت مایع کاملا حل و فعال کنید.

3- شیشه های خریداری و آماده را در لگن یا طشت یا سینک ظرفشوئی پر از آب گرم بمدت نیم ساعت بگذارید تا ماءالشعیر درون شیشه ها بین 40 تا 50 درجه سانتیگراد گرم شود.

4- درب شیشه ها را باز کنید و محتویات را درون ظرف اول تخمیر بریزید ، شکر و مخمر حل شده را به بشکه اضافه کنید و با ملاقه هم بزنید و با پارچه تمیز ولی مرطوبی سر بشکه را پوشانده و درب طرف تخمیر را طوری بگذارید که اجازه خروج گاز اکسید کربن را داشته باشد. یادداشت کنید. شیشه ها را شسته و واژگون قرار دهید. این روش را روش تخمیر باز مینامند و اگر در محیطی سالم و تمیز و عاری از آلودگی هوا انجام شود نتیجه خوب میدهد ولی اگر به آلودگی در هوای اطراف بشک دارید بهتر است از بشکه تخمیری دربسته و قفل هوا استفاده کنید.

5- معمولا از روز سوم (بستگی به درجه حرارت محیط و مرغوب بودن ماءالشعیر و مخمر دارد) سطح بالای مایع در ظرف تخمیر را کف فراوانی فرا میگیرد. اگر مقدار کف از سطح مایع آبجو بیش از سه یا چهار سانتیمتر بود روزی یکبار کف های سطحی را با ملاقه خارج کنید. نیازی به همزدن نیست. بگذارید طبیعت وظیفه خود را به نحو اکمل ایفا کند. کف کردن حاصل تخمیر شدن شیرینی مالتوز و ساکاروز به الکل است و نشانه آن نیز کف کردن فراوان در سطح ظرف تخمیر و چیزی نیست جز گاز اکسید کربن. هر بار پارچه تمیز را روی درب ظرف تخمیر گذاشته و درب را روی سر ظرف قرار دهید (محکم نکنید). اگر رنگ کف حاصل حتی قهوه ای یا تیره رنگ هم باشد نگران نباشید. (در مورد بشکه دربسته و استفاده از قفل هوا چنین عملی اتفاق نخواهد افتاد ولی تخمیر با سرعت زیاد انجام خواهد شد)

6- بین 12 تا 15 روز این عمل را تکرار کنید (گاهی کمتر از 12 روز و تا حد 7 روز نیز کاهش مییابد و اگر کف حاصل بالاتر از حد معمول رسید این عمل را روزی دو یا سه بار انجام دهید و اگر از روش بشکه سرباز پیروی میکنید از تمیزی پارچه دربند متوجه خواهید شد).

7- پس از تخمیر اولیه (فروکش کردن تخمیر مایع آبجو) با کمک لوله پلاستیک محتویات درون بشکه را با ملایمت به ظرف دوم تخمیر سیفون کنید. دقت کنید با رسوبات ته ظرف اول تماس حاصل نکنید و رسوبات دست نخورده بماند و وارد بشکه دوم نشود. در غیر این صورت آبجو حاصل کدر خواهد ماند و صاف کردن آن نیاز به مواد شیمیائی دارد. از جوراب نایلون زنانه تا حدی میتوان برای جلوگیری از ورود ذرات معلق استفاده کنید. شیرینی مایع را سنجش کنید. ظرفهای استفاده شده را کاملا بشویید و خشک کنید.

- 1-7این مرحله اختیاری است و میتوانید مواد افزودنی را برای طعم آبجو اضافه کنید. (غیر از شکر کارامل)

8- پس از حدود 5 روز با استفاده از لوله پلاستیک محتویات ظرف تخمیر دوم را به درون شیشه ها سیفون کنید. از جوراب نایلون زنانه برای جلوگیری از ورود ذرات معلق استفاده کنید. تا 2 سانتیمتری سر شیشه را از آبجو پر کنید. با دستگاه تشتک زنی درب شیشه ها را محکم کنید. ظرفهای استفاده شده را کاملا بشویید و برای بار دیگر خشک کنید. یادداشت مشاهدات و حالات فراموش نشود.

8-1 – یکی از شگردهایی که میتوان برای بالا رفتن کربن موجود در آبجو و در نتیجه کف کردن بیشتر در هنگام ریختن در لیوان انجام داد ، روشی است که در بعضی از کارخانجات بکار میرود. در این روش که باید با دقت و وسواس زیاد انجام شود و حتما نیاز به ترازوی حساس برای اندازه گیری دقیق دارید ، اضافه کردن مقداری شکر در شیشه و قبل از شیشه کردن آنست.

حجم گاز کربنیک حاصل از تخمیر شکر درون شیشه برای آیل هندی باید بین 1.5% تا 2.3% حجم آبجو بوده و زیادتر از آن بهیچ عنوان توصیه نمیشود. برای رسیدن به چنین هدفی به 41 گرم شکر برای 7.5 لیتر آبجو نیاز دارید که بطور مساوی بین تمام شیشه ها تقسیم شود.

باز هم تاکید میکنم اضافه کردن شکر به دلخواه شما (بکسی بر نخورد که همه ما قدری اهل افراط و تفریط هستیم) بزعم اینکه تصور کنیم شکر زیادتر باعث بهتر شدن و گازدار تر شدن آبجو میشود (که اصلا چنین نیست) نتیجه ای غیر از ترکیدن شیشه آبجو ندارد.

9- مرحله سوم تخمیر که دوران تخمیر با آرامش است و بدلیل عدم نفوذ یا خروج هوا در شیشه های تشتک زده انجام میشود و حبابی مشاهده نخواهد شد. در این مرحله شیشه آبجو را در محلی بسیار خنک قرار دهید تا فعل و انفعالات شیمیائی تا حدی راکد بماند. این دوران حدود دو هفته است و پس از این مدت آبجو کاملا آماده مصرف است. قبلا آنرا خنک کنید.

* موضوع میزان قند موجود در ماءالشعیر امر بسیار مهمی است. متاسفانه در بعضی از کارخانجات تولید ماءالشعیر ، میزان در صد مالت موجود در مایع ماءالشعیر کمتر از میزان استاندارد بین الملی بکار رفته و مصرف میشود! نتیجه این سودطلبی آنست که مایع ماءالشعیر بمقدار کافی قند (مالتوز) نداشته و در زمان تخمیر در صد الکل تولیدی ، کاهش قابل توجهی خواهد داشت. برای شناخت این میزان به آزمایشگاه و ابزار زیادی نیاز است که متاسفانه در دسترس عموم نیست. راه پیش بینی و علاج واقعه آنست که پس از اضافه کردن شکر و قبل از اضافه کردن مخمر میزان قند موجود در مایع تخمیری آبستجی شده و در صورت لزوم نسبت به تصحیح میزان شکر قبل از تخمیر اقدام شود( جدول انتهورا کمک زیادی در این مورد میکند). همچنین از جدول نمودار الکل برای محاسبه نسبتا دقیق مصرف میزان شکر استفاده کنید. موضوع مهم در این جدول آنست که اگر زیاده از حد استفاده کنید کمکی به بالابردن میزان تولید الکل نمیکند و از آن مهمتر اگر مایل به کربنیزه (مرحله 8-1 کفدار کردن آبجو در هنگام باز کردن بطری) هستید ، بیش از میزان داده شده استفاده نکنید. اهمال در امر استفاده کمتر از مواد قندی باعث کوتاه شدن طول تخمیر (گاهی فقط یکی دو روز) و تولید بسیار کم الکل خواهد بود. اگر میزان شکر را نیز بیش از حد و میزان لازم بکار برید باعث شیرینی زیاد آبجو خواهد گردید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد لغات بکار رفته به فرهنگ واژه ها مراجعه کنید.

هیچ نظری موجود نیست:

منبع: blogspot.com

عبارات مشایه
مطالب مرتبط :